Glad Påsk!

image7
Det är inte alltid lätt att vara en Bamse.... Nu väntar hårtorken!!

Lösningen heter regnrock

Bamse är nog en ganska typisk cocker; När han väl har satt ner nosen till marken är det praktiskt taget omöjligt att få någon kontakt med djuret. Det spelar ingen roll om så matte skulle draperad med köttbullar och smaskig oxfilé, nosen stannar i backen. Efter tre vardagslydnadskurser så har vi i alla fall kommit till det stadiet att ibland så rör sig nosen från marken och har man tur får man t.o.m ögonkontakt med honom. Men det känns bra att veta att hans prioriteringar är klara, andra hundars kiss är roligare än matte.

Hans nosande har då medfört att matte har varit livrädd för att släppa honom lös, då han är fullkomligt döv om han får upp en spår. I början skedde alla lössläpp klockan halv 5 på morgonen (vad gör man icke för sin hund... ) på lindö då varken bilar eller andra vovvar var vakna. Efter många månader av träning förekommer numera lössläpp även dagstid och även om inkallningen inte funkar klockrent när han får syn på nått fungerar iafl "stanna"-kommandot.

För många månader sen träffade vi på en springer spaniel med tillhörande husse. Självklart gick hunden lös, mitt inne i stan, lydig som få... Vi stannade och pratade lite och hussen nämner då att "aaaaldrig att man kan ha en hund i stan utan att ha den lös". Matte var tyst....

Idag upptäcktes lösningen på alla våra problem. Lösningen heter regnrock (funderar allvarligt på att ta patent..). Är det nått som inte Bamse tycker om så är det regn. Man blir blöt + att matte tvingar på en en fånig regnrock. Detta leder till att Bamse trippar jäääättesakta,dels p.g.a att han inte tycker om att trampa i vattenpölar och dels för att det ju är så pinsamt att gå runt i regnrock. Självklart får då matte en snilleblixt. Vilket tillfälle att träna Bamse att gå brevid!!! Så hunden som vanligtvis kan gå koncentrerat bredvid matte i så där 5 millisekunder gick från början av sylvanderparken (vilket som är början och slutet är upp till gemene man att avgöra) ända hem utan koppel!! Över gator, över järnvägsspåret, genom en park och sedan fram till dörren. Matte var sååå stolt!

                     image6
King of the World

Hjärnsläpp

I novemeber fyllde matte 25 år och blev bjuden av surrogathusse till Stockholm för att se på Globen Horse Show. Där visade en man upp konster med sina fem lösa hästar. Bland annat fick han dom att rulla runt. Gissa om hånet var stort från surrogathusse! Bamse är vanligtvis en väldigt lättlärd hund som kan allehanda trick, men just rulla runt, det har aldrig fungerat! Och här får en man fem hästar att rulla runt medan matte inte ens kan få en liten hund att göra samma sak. Sedan vi kom hem har vi då tränat mer eller mindre varje dag på detta moment! Hunden ska rulla runt! Punkt slut! Det har varit godis, det har varit suckar, det har varit skratt åt alla rörelser som en hund kan göra som absolut inte liknar rulla runt. Efter någon månad gav vi upp utan någon rullning....Sen en vacker dag (ja, med svenska mått räknat, en dag utan regn) så säger matte till hunden att först ligga och sen på lite skoj "Rulla runt". Och vad gör hunden: Jo han rullar runt!!  Glass och ballonger!! Hunden kan rulla runt!! Självklart ringde matte till surrogathusse på jobbet och rapporterade: Hunden kan rulla runt! Så det så!!

Nu till problemet... Sedan några dagar så har Svansen fått hjärnsläpp.. Han rullar runt... hela tiden!! Säger matte sitt så rullar han runt, säger hon ligg så rullar han runt. Till och med på fot-kommandot så rullar hunden runt! suck...

image4
"Sa du rulla runt?"


RSS 2.0