Bamse på nya äventyr

För ett år sen köpte vi en minisuv med tanken att den får både matte, surrogathusse och Bamse plats i och då kan vi åka på utflykter! Det tog ett år innan första utflykten blev av... För någon helg sen bestämde sig i alla fall matte och surrogathuss för att ta med Bamse på utflykt till norra öland. Änglamatte tyckte om idéen, log från himlen och fixade sommarväder.
Det blev en underbar dag med rejs på stranden, glass i hamnen och en kallsup för svansen. Bamse har ju inte riktigt fattat det här att cockrar brukar gilla vatten. Han har alltid varit livrädd för det och det är inte förrän på senare tid som han har börjat tycka om att plaska lite med tassarna. Den här gången nöjde sig inte surrogathusse med det, hunden skulle bada! Så surrogathusse kavlade upp byxbenen (bländade oss andra med sina vita ben) och traskade resolut ner i vattnet själv, tätt följd av en nyfiken Bamse. Där vi var är det väldigt långgrunt tills man kommer ut en bit, då blir det helt plötsligt väääldigt djupt. Bamse som hade fullt upp med att jaga dom elaka vågorna hade ju inte en tanke på detta så helst plötsligt sa det bluuurp och hunden blev ofrivilligt doppad. Men vad gör väl det när man får nöjet att skaka av sig på surrogathusse. Där fick du för alla snodda leksaker!! HA!
image11
Matte och Bamse njuter av solen
image12
Bamse på väg mot kallsupen
image13
Herre på täppan

Runt knuten där vi bor finns Kaktanten. Henne har vi besökt mer än en gång och Bamse har självklart lyckats charma in sig så numera finns det hundgodis bakom disken, något som Bamse vet mer än väl... Hon är en inbiten cockerfanatiker och har faktiskt t.o.m haft cocker som nummerplåt till bilen!! När vi träffade henne var hon utan hund och Bamse fick leka surrogathund och få julklappar, godis och kliningar på magen. Bamse misstyckte inte direkt.. Sen några månader tillbaka har en liten valp flyttat in hos Kaktanten och mäkta förvånade vi blev när vi upptäckte att Bamse och Tino, som valpen heter, var halvbröder! Båda har samma stora stiliga pappa, Grimsholms Claudius.  Självklart skulle ju dessa hundar få träffas och vi såg framför oss kärlek vid första ögonkastet, lek i mängder och bus i skogen. Det blev inte riktigt så... En vacker dag tog matte och packade in Bamse i bilen för att hälsa på Kaktanten och Tino. Valpen var intressant i ungefär 5 sekunder, sen hittade Bamse en boll och gick och gömde sig under ett bord. Löjlhund! Rädd för en liten valp!
image14
Min boll!
Eftersom Kaktanten ändå är KAKtanten så hade vi picknick på hennes gräsmatta med dom underbara chokladmuffinsarna som hennes man bakar!! Vi försökte även få hundarna att sitta bredvid varandra för ett syskonfoto med varierande framgång...
image15
Bamse, Tino och Kaktanten
image16
Först försöket... Tino måste klia sig...
image17
Andra försöket... "Usch, ta mig härifrån, han luktar!"
image18
Tredje gången gillt!

Imorgon åker matte och husse till Frankrike för lite välbehövd semester. Bamse ska då bo hos favvoritvante-kastaren Sheron som har lovat att gästblogga om sina äventyr! Önska henne lycka till! (både med bloggandet och bamse =) )

Kommentarer
Postat av: Sanna

Jag har en halvsyster till de där båda snyggingarna. Jodå, hon har också Claudius som pappa och kommer från Paradisbäckens kennel.



Hoppas att ni får en härlig resa till Frankrike!

2009-05-21 @ 15:25:47
URL: http://nublusblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0