Vårvindar

Matte har varit urusel och borde få en riktig utskällning ( Bamse tar på sig den uppgiften med glädje) , så dålig som hon har varit på att uppdatera. Massor har hänt under veckorna men som vanligt finns inte tiden till att dra allt..Håll tillgodo så länge så lovar matte att uppdatera mera sen...

Våren har äntligen kommit och matte och Bamse fick idén att köpa bullar hos Kaktanten och gå på upptäcksfärd längs Kalmarsund. Solen sken och vårvindarna var varma och både matte och hund njöt av att spatsera i naturen. På vägen finns väldigt många halvt sönderfallna bryggor som Bamse självklart är tvungen att springa ut på. I full galopp sätter han fart ut på bryggan. Cockrar är kända för att vara vattenhundar men Bamse är ingen vanlig cocker. Istället för att kasta sig ut i vattnet, tvärstannar han när han kommer längst ut på bryggan, lägger sig ner och kryyyyyper sakta fram mot kanten. Med skräck tittar han ner på vattnet innan han rusar, som om det gällde livet, tillbaka till den trygga stranden. Med full galopp bär det av mot nästa brygga för att göra om hela proceduren ännu en gång. Full fart ur på bryggan, galet svansvift, sen platt fall mot bryggan, kryyyyyypa framåt och sedan snabbt mot säkerheten... Precis när bullmagen började kurra som värst kom vi fram till en jättefin liten sandstrand där det låt en gammal eka uppånervänd. Matte såg genast möjligheten till ett kodakmoment och började gräva efter kameran. När hon vänder sig om för att se vart hunden tagit vägen sitter han uppe på båten och poserar.
image9
"Matte, matte! Ta en bild på mig då!"

Ni ser bryggan i abkgrunden va? Det var samma procedur som alltid där innan han försökte med en ny strategi, att närma sig vattnet från stranden. Två tassar kom i, sen tog det stopp.
image10
Observera den skräckfyllda blicken...

Sen kom molnen.. Dom där svarta molnen som alltid kommer när man är så långt hemifrån som möjligt. Både Bamse och matte såg ut som två blöta hundar när vi äntligen kom innanför dörren....

Kommentarer
Postat av: Anna, Nisse och Laban

Välkommen tillbaka till cyberspace! Jag vill se kort (eller ännu hellre; film) på Bamse när han kryper ut till bryggkanten!!!
Kram Anna

2008-05-06 @ 12:10:59
URL: http://nisseochlaban.zoomin.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0